Frågor & svarAllmänna frågorVad är MySmartSchool?


MySmartSchool är en digital mattebok – ett modernt sätt att lära sig matte. Användare kan med hjälp av ledtrådar och exempeltal utveckla sina mattekunskaper online.Vad är fördelarna med att lära sig matte online?


Vi tycker att det ska vara smidigt att räkna matte. Det är smidigare att logga in online än att ta fram matteboken, blocket, pennorna m.m. Vi tycker även att det ska vara roligt att räkna matte. Det är betydligt roligare att räkna matte när det går framåt än när man fastnar på ett tal. Eftersom det finns ledtrådar till uppgifterna som gör att inget tal blir omöjligt att lösa är det roligare att räkna online. Vi tycker dessutom att det ska vara utvecklande att räkna matte. Läroplattformen består av tusentals mattetal, ledtrådar och exempeltal av olika svårighetsgrad. Det finns utmaningar för alla men framförallt tusentals möjligheter till utveckling.Är det här något om jag vill bli bättre på matte?


Ja, det finns tal av varierande svårighetsgrad. Det finns dessutom mängder av exempeltal och ledtrådar vilket gör att du enkelt kan lära dig nya delar.Är MySmartSchool bra förberedelse inför nationella proven?


Ja, du kan räkna på de områden du vill bli bättre på eller repetera olika delar av matematik kursen. Du får snabbt en känsla av vad du behöver bli bättre på och det du vill lära dig mer lär du dig snabbt. Om du skulle fastna vid ett tal finns alltid ledtrådar som gör att du kommer vidare och förstår hur de ska lösa talen.Tar det längre tid att räkna talen online?


Nej, tvärtom. Det går oftast snabbare eftersom det är smidigare och roligare att räkna online. Eftersom det går snabbare att räkna online hinner du räkna fler tal än vad du hade hunnit räkna i en vanlig mattebok.Hur kommer jag vidare om jag fastnar vid ett tal?


Det finns ledtrådar och lösningsförslag på alla uppgifter vilket gör det enkelt att komma vidare och räkna på egen hand.Vad händer om jag köper en årsprenumeration och går i 7:an nu men i 8:an till hösten?


Prenumeration övergår under sommarlovet automatiskt till den nya årskursen du börjar på. Du har alltså alltid tillgång till respektive årskurs mattetal. Det finns även möjlighet att räkna talen som tillhör en högre årskurs än den du läser.Kan jag alltid komma åt MySmartSchool?


Ja, allt du behöver är en dator och internetuppkoppling för att använda MySmartSchool.Vad menas med föräldrainloggning?


En inloggning där föräldrar kan se hur det går för eleven.Hur gör jag för att komma igång?


Börja med att registrera dig. När du har registrerat dig kommer vi skicka användarnamn och lösenord inom kort till din mail. Därefter är det bara att börja använda MySmartSchool.Vilka tal ska jag börja med att räkna?


Du kan börja med att räkna det tal du önskar. Vi rekommenderar att du antingen börjar från början för att lära dig hela årskursen eller att du väljer ett specifikt avsnitt av en årskurs som du önskar bli bättre på.Vanliga ProblemVilken webbläsare fungerar MySmartSchool i?


MySmartSchool fungerar bäst med Chrome, Safari eller Firefox som webbläsare.Frågor om MySmartSchool (skola)Hur beställer vi skollicens?


Kontakta oss så hjälper vi er att göra en beställning.